Blog

2015 július 08.

... nem csak a szakirodalomból tanulunk. Rendszereinket használó Partnereink felhasználói tapasztalatai is értékes források.

A PDP Trade '99 Kft. (a cikk 1. részében már szerepelt) új rendszerének átadását követően kiértékeltük velük közösen a projekt tanulságait. Ezt követően nagy reményekkel vágtunk bele a következő szép feladatunkba. Itt már kézi eszközöket is integrálunk az új platformhoz. Jelesül ezek Android operációs rendszerrel szállított tablet eszközök és a feladat, aminek futnia kell ezen technikán: Ügyfél látogató rendszer.

Mivel a központi rendszer kiskereskedelmi ágazatának szintén van kassza kapcsolata, a folyamatos AEE frissítések okozta zavarok kiküszöbölésére a pénztárgépek office programját is terveink szerint átírjuk az új fejlesztőeszközzel.

Az elő-felmérések megmutatták, sok ponton van adatcsatlakozás, az ügyviteli szabályzatok adta ellenőrzési pontok – így szervezési feladat, hogy tekintélyes időintervallumot képvisel és tesz ki a projektbe betervezett egyeztető és értékelő megbeszélések időtartama.

Itt szeretnék rávilágítani a megbízói humánerőforrás tervezésre, mivel ezekre az adott szakterületeket ismerő munkatársakat biztosítani kell. Cél, hogy a megbeszélések jó ütemben haladhassanak az előkészítő fázisban a kritérium katalógus, majd a tesztek alatt szerzett tapasztalatok pontos megfogalmazása és az adatelemzések jósági fokának elfogadása fontos, mivel az esetleges feldolgozási metódusban szükséges változások utólagos meghatározásának a projekt kimenetelére nagy hatása lesz.

Erre pedig előzetesen fel kell készülni, mivel rossz visszacsatolásból eredően az idő előre haladtával egyre nagyobb időkésedelmet lehet szenvedni, ha például: az adatfeldolgozás végső fázisából vissza kell nyúlni és korrigálni, változtatni a már felépített folyamatokon.

A változások étvezetése így minden fázist érinteni fog, majd minden lépést felhasználói szinten újra ellenőrizni kell.

A tervezésre legalább annyi időt érdemes szánni, mint majd a kivitelezésre, ezt arányszámként fontos szem előtt tartanunk. Bátorítani szeretnék abban mindenkit és megerősíteni, nem szabad az energiákat sajnálni erre a feladatra.
Komoly megtérülést lehet elérni ezzel a befektetéssel.comments powered by Disqus